Meglangyosítjuk a tejet. Belemorzsoljuk az élesztőt, szórunk rá egy csipet cukrot, és hagyjuk felfutni. Közben egy tálba szitáljuk a lisztet. Egyik oldalára szórjuk a sót. Középen egy mélyedést vájunk, ide ütjük a szoba-hőmérsékletű tojást, rászórjuk a maradék cukrot. Ráöntjük a felhabosodott élesztőt, és viszonylag kemény tésztát dagasztunk, ha szükséges, pici langyos víz mehet hozzá. Ha már szép fényes a tészta, akkor hozzádagasztjuk a langyos, olvasztott vajat is. Letakarjuk, hagyjuk megkelni.
A szüzet lehártyázzuk, a két végéről levágjuk a vékonyabb részeket, erre most nem lesz szükség. A két vastag húsdarabot sózzuk, borsozzuk, egy serpenyőben kevés zsiradékon hirtelen elősütjük. Kivesszük a serpenyőből, félretesszük.
A helyére dobjuk a finomra vágott vöröshagymát, adunk még hozzá kevés zsiradékot, és üvegesre pároljuk. Rádobjuk a megtisztított, felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, és elkezdjük sütni. Nem kell feketére pirítani, ha már kiengedte a levét, akkor egy evőkanál liszttel besűrítjük, és belekeverjük a felvert egész tojást. Viszonylag lágy pépet fogunk kapni, hagyjuk kihűlni.
A megkelt tésztát átgyúrjuk, finoman lisztezett deszkán kinyújtjuk, két akkora téglalapot szabunk belőle, hogy majd be tudjuk csomagolni a szüzeket. Az egyik elősütött hús tetejére és oldalára rátapasztjuk a gombás massza felét, majd jó szorosan becsomagoljuk az egyik tésztába. Ügyelünk rá, hogy a tetején és az oldalán csak egy réteg tészta legyen, a talpán lehet dupla. A végeit jól összecsipkedjük. Ugyanezt ismételjük a többi alapanyaggal.
Sütőpapíros tepsibe rakjuk a két csomagot. Lekenjük felvert tojással, és meleg helyen hagyjuk kelni még legalább negyedórát. Végül 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és addig sütjük, míg a tészta szép aranyszínűre nem pirul, ennyi idő alatt a benne lévő szűz is készre sül. Ha kicsit hűlt, vastag karikákra vágjuk.
A rösztihez meghámozzuk az édesburgonyát, majd lereszeljük a reszelő nagyobb lyukú oldalán. Egy tálban összekeverjük a zúzott fokhagymával, az egész tojással, sűrítjük pár evőkanál liszttel, majd sózzuk és borsozzuk. Nagy diónyi golyókat formázunk belőle, ellapogatjuk, és közepesen forró, bő zsiradékban mindkét oldalukat ropogósra sütjük.