Wellington szűzpogácsák

Besózzuk a szüzeket, majd kevés felforrósított zsiradékon minden oldalukat hirtelen megpirítjuk, hagyjuk kihűlni. Egy vöröshagymát meghámozunk, felaprítjuk, egy kis zsiradékon megdinszteljük, rádobjuk a nagyobb darabokra vágott szárnyasmájat, sózzuk, borsozzuk, csipetnyi szárított majoránnával ízesítjük, készre sütjük.

Még melegen botmixerrel pürésítjük. Ezt is hagyjuk kihűlni. Összevágjuk a maradék vöröshagymát, azt is megfuttatjuk kevés zsiradékban. Rádobjuk a felaprított csiperkét, sóval, borssal, összevágott petrezselyemmel ízesítjük, addig pirítjuk, míg elfövi a levét.

Kinyújtjuk a tésztát, és 10-12 centis négyzetekre felvágjuk. A szüzet is feldaraboljuk, körülbelül ötcentis darabokra. A tésztát megkenjük a májkrémmel, rásimítunk egy adag gombapépet. Rárakjuk a szüzet, majd ügyesen becsomagoljuk mindezt a tésztába.

Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. A maradékból kis díszeket vágunk ki, rárakjuk a tetejükre, felvert tojással lekenjük. 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.

Parmezános ricottafánk

kaloria 570 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.