Serpenyős sertésszűz birsalmával és őszi zöldségekkel

Lehártyázzuk a szüzet, majd felszeleteljük. Egy nagy serpenyőben egy-két evőkanál zsiradékot forrósítunk, beledobjuk sózott, borsozott szüzet, és kérget pirítunk a szeletekre. Hozzáadjuk a meghámozott, nagyobb cikkekre vágott lila hagymát, a felaprított petrezselyem zöldjét. Átkeverjük, pár percig sütjük.

A birset lesúroljuk, héjastul felcikkezzük, kivágjuk a csutkát, ezt is beletesszük a serpenyőbe. Amikor már ez is kezd puhulni, rászórjuk a pici kockákra vágott sütőtököt meg az elmorzsolt bazsalikomot. Sózzuk, borsozzuk, és már csak annyi ideig sütjük, míg a tök meg nem puhul.

Gyömbéres-mézes csirkefalatok birsalmával

kaloria 420 CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink