Gyömbéres-mézes csirkefalatok birsalmával

Egy jó nagy serpenyőben megolvasztjuk a vajat. Rátesszük a csíkokra vágott csirkemellfilét, és magas hőfokon pirítjuk pár percig.

A birset kefével alaposan lesúroljuk, de meghámozni nem kell. Negyedeljük, kivágjuk a csutkát, a gyümölcsöt cikkekre vágjuk. Hozzáadjuk a félig megsütött csirkemellhez, és tovább pirítjuk az ételt.

Pár perc múlva sózzuk, borsozzuk, ráreszeljük a kis darab gyömbért. Újabb pár perc múlva, amikor a birs már kezd puhulni, rátesszük a ferdén felszeletelt póréhagymát, rákanalazzuk a mézet, és meghintjük a rómaiköménnyel.

Facsarunk rá lime-ot, és addig sütjük, míg szép barnára nem pirulnak az összetevők. Valamilyen semleges köret illik mellé, burgonyapüré, párolt rizs, esetleg friss kenyér.

Birsalmás kacsaleves

kaloria - CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink