Kalocsai halgulyás

Kalocsai halgulyás

A megtisztított, megmosott, feldarabolt halfejeket, gerinccsontokat, belsőséget kb. 3 liter vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a karikákra vágott hagymát, megsózzuk, és másfél óráig lassan, mint a húslevest, főzzük. Ezután sűrű szitán vagy szűrőn áttörjük úgy, hogy a csonton maradt halhús és a vöröshagyma is az alaplébe kerüljön. A halszeleteket 3-4 milliméter sűrűn bevagdossuk, a vékony szálkákat átvágjuk, majd a halszeleteket kockákra daraboljuk. Az alaplevet felforraljuk, beletesszük a meghámozott, apró kockákra vágott burgonyát, és ízlés szerint cseresznyepaprikát. A cikkekre vágott, megmosott
zöldpaprikát, paradicsomot, a kockákra vágott halhúst, tejet és ikrát akkor adjuk hozzá, amikor a burgonya már félig megpuhult. A gulyást utánasózzuk, és 15-20 percig lassú forralással főzzük. Külön kifőzőtt csipetkével és friss
kenyérrel tálaljuk.

kaloria 430 CAL
ido 120 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink