Kalotaszegi savanyúleves

Kalotaszegi savanyúleves

A húst 2 liter hideg, sós vízben feltesszük főni. Amikor félig megpuhult, hozzáadjuk a megtisztított répaféléket meg a vöröshagymát, majd a levest fedő alatt, lassú tűzön főzzük. Amikor a hús és a zöldségek is megpuhultak, kiszedjük és apró kockákra felvágjuk.
A tejfölt elkeverjük a liszttel, adunk hozzá egy merőkanállal a forró levesből, és azzal is jól elkeverjük.
A levest behabarjuk, sóval és borssal utánízesítjük, és ízlés szerint ecettel vagy citromlével savanyítjuk. Visszatesszük a felkockázott zöldséget meg a húst, meghintjük finomra vágott petrezselyemmel, és házi parasztkenyérrel tálaljuk.
Kalotaszentkirályon ezt főzik az esküvők másnapján, keresztelők és halotti torok alkalmával.

kaloria 290 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink