Kanalas krumplifánk
Összekeverjük a burgonyát a liszttel és a tojással, sóval,
borssal ízesítjük. Egy serpenyőben bő olajat forrósítunk. Egy evőkanalat megmártunk az olajban, így szaggatjuk ki a nagy galuskákat, melyeket rögtön bele is dobunk a forró olajba. Pár perc alatt szép pirosra sülnek, félidőben megfordítjuk. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk. Rögtön tálaljuk a mártogatóval.
Parajos-fokhagymás mártogató
Forró vajon megfuttatjuk a lereszelt fokhagymagerezdet, rádobjuk az alaposan megmosott, lecsepegtetett spenótleveleket. Épp csak átforgatjuk, hogy megrogyjanak a zöld levelek. Átöntjük egy tálba,
adunk hozzá pici sót, tekerünk rá borsot, átturmixoljuk, végül tejföllel vagy joghurttal összekeverjük. A tetejét megszórjuk némi összevágott snidlinggel.