Kandírozott dinnyehéj
A görögdinnye piros húsát nem vágom ki egészen, egy vékony csíkot meghagyok. A külső, zöld héjat lehámozom,
majd az egészet kis kockákra vágom. Hideg vízben alaposan megmosom, és enyhén ecetes vízben 20 percig főzöm. A cukorral és 1 liter vízzel szirupot főzök, beleteszem a leszűrt dinnyekockákat meg a héjastól csíkokra vágott citromot. Még egyszer felforralom, másnapig félreteszem. Újra felforralom, megint pihentetem egy napig, majd a harmadik napon, az esedékes forralás után a kandírozott dinnyét kis üvegekbe töltöm, a vaníliarúdból 1 cm-es darabokat teszek rá. Takarókba bugyolálom, és száraz gőzben hagyom kihűlni. Kiválóan alkalmas sütemények és fagylaltkelyhek ízesítésére.