Kaporleves zöldhagymával
Egy fazékban a zsiradékból és a lisztből világos rántást készítek. Beleteszek 2 evőkanál finomra vágott kaprot,
1 evőkanál aprított petrezselyem zöldjét, 1 evőkanál vékonyra szeletelt zöldhagymaszárat és 1 kávéskanálnyi
apróra vágott zsenge fokhagymaszárat. Mindezt összekeverem a rántással, és felengedem 5 pohár vízzel (1-1,2 liter ) vagy ha van, csontlével. Megsózom, és fedő alatt egy félórát főzöm. Tálban habosra felverek 2 egész tojást, hozzákeverek 3 evőkanál tejfölt és merőkanalanként
a forró levest. Az apró kockára vágott kenyeret megforgatom forró zsírban vagy olajban, majd sütőben megpirítom. A forró levest az aranybarnára sült kenyérkockákkal kínálom.