Kaporral göngyölt pecsenye tejszínes lecsóval
A hentestől a dagadónak a vastagabb, szélesebb végét kérjük. A húst éles késsel kinyitjuk, szögletes formájúra igazítjuk. Megsózzuk, majd gazdagon megrakjuk a megmosott, szárazra rázott, egészben hagyott kaporral. A húst alufóliára terítjük, felgöngyöljük, gondosan becsomagoljuk, a két végét behajtjuk. Tepsibe tesszük, kevés vizet öntünk alá, és a tekercset 170 fokos sütőben kb. 60 perc alatt megsütjük. Amíg a hús sül, elkészítjük a lecsót. A kisebb kockákra vágott füstölt szalonnát kiolvasztjuk, a zsírján üvegesre pirítjuk a felszeletelt vöröshagymát. Hozzáadjuk a csíkokra vágott paprikát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával és pár percig pároljuk. Ekkor beletesszük a cikkekre vágott
paradicsomot, és a szokásos módon lecsót készítünk. Ne
főzzük túl sokáig, hogy ne eresszen sok levet. Amikor már
majdnem készen van, aláöntjük a tejszínt, és lassú tűzön addig forraljuk, amíg a tejszín egy kicsit besűríti. A pecsenyét kibontjuk, felszeleteljük, és a lecsóval körítve kínáljuk.