Káposztagombóc leves
A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, karikákra vágjuk, majd az olajon megdinszteljük. Felengedjük 1 liter vízzel, sóval és őrölt borssal fűszerezzük, azután lassú tűzön csendesen főzzük. Tetszés szerint kevés ételízesítővel vagy egy húsleveskockával még erőteljesebbé tehetjük az ízét.
Végül a gombócmasszát a csendesen forrdogáló levesbe beleszaggatjuk.
Tálaláskor megszórjuk apróra vágott, friss petrezselyem zöldjével.
Gombóc
Amíg a leves fő, a burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk, sós vízben puhára főzzük, majd áttörjük és
kihűtjük. A káposztát lereszeljük. Az olajon aranybarnára pirítjuk a cukrot, beletesszük a káposztát, megsózzuk, borsozzuk, és fedő alatt megpároljuk. Hagyjuk egy kicsit hűlni, azután összekeverjük az áttört krumplival, a tojással meg a liszttel.