Káposztalevélben sült szalámi

Káposztalevélben sült szalámi

Az áztatott és jól kicsavart zsemléket összekeverjük a reszelt vöröshagymával, két egész tojással meg a kis
kockákra vágott téliszalámival. Ízesítjük sóval, borssal, pirospaprikával. A két főtt tojást a közepébe nyomva a
masszát hengerré formáljuk.
A leveleire szedett káposztát sós vízben leforrázzuk, lecsepegtetjük, és téglalap alakban egymásra fektetjük
úgy, hogy félig fedjék egymást. A tölteléket a közepébe helyezzük, a káposztalevelekkel beburkoljuk, majd
cérnával átkötjük. Kiolajozott tepsiben, kevés vizet aláöntve, alufóliával letakarva közepesen meleg sütőben
puhára pároljuk. Ha kész, a cérnát lebontjuk, és betakarjuk szalonnaszeletekkel. Annyi időre tesszük vissza
a sütőbe, míg a szalonna ropogósra sül. Ferdén szeletelve, megtejfölözve, rizskörettel tálaljuk.

kaloria 580 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink