Káposztaleves húsgombóccal

Káposztaleves húsgombóccal

Az átmosott és apróra vágott savanyú káposztát a megtisztított, kockákra vágott répafélékkel együtt megfuttatjuk a forró zsíron. Felengedjük 2 liter vízzel, és félpuhára főzzük.
Közben elkészítjük a húsgombócot: a darált húst összegyúrjuk a tojással meg a finomra vágott fokhagymával, sóval és borssal fűszerezzük. Vizes kézzel kis gombócokat formázunk a masszából, a leveshez adjuk, s addig főzzük tovább csendes tűzön, amíg a káposzta és a gombóc is megpuhul.
A tejfölből és a 2 tojássárgájából eresztéket készítünk, s
fokozatosan hozzáadjuk a leveshez. A végén tesszük bele
az apróra vágott petrezselymet. Megkóstoljuk, ha kell, sóval és borssal utánízesítjük, végül tálalás előtt egy kis citromlével savanyítjuk. Csípős paprikával és házi kenyérrel kínáljuk.

kaloria 300 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink