Forrás: Pásztor Tünde

Káposztás gombóc sajtmártással

Káposztás gombóc

Vékony csíkokra vágjuk a káposztát, kevés zsiradékon sóval, borssal és kicsi cukorral puhára pároljuk. Őrölt köménnyel meghintjük. Kockákra vágunk két zsemlét, és megpirítjuk 5 dkg vajon. A másik két zsemlét beáztatjuk a tejbe. A maradék vajat habosra keverjük a négy egész tojással. Beledolgozzuk a lisztet, a párolt káposztát, végül hozzáadjuk a ropogós zsemlekockákat és a tejbe áztatott, szétmorzsolt zsemlét is. A tésztából gombócokat formázunk, és sós vízben kifőzzük. Leszűrjük, kevés zsiradékra szedjük.

Sajtmártás

A mártáshoz felforrósítjuk a vajat, belekeverjük a lisztet, kevergetve felöntjük a tejjel, és sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, belekeverjük a reszelt sajtot, sóval, borssal, csipetnyi frissen reszelt szerecsendióval fűszerezzük.

kaloria 600 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink