Káposztás gulyásleves
Apróra vágjuk a hagymát, majd megfuttatjuk az olajon.
A megmosott húst nagyobb kockákra vágjuk, rátesszük
a hagymás alapra, fehéredésig pirítjuk. Levesszük tűzről,
megszórjuk az őrölt pirospaprikával, hozzáadjuk a zúzott
fokhagymát, a köményt, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
Kis vizet adunk hozzá, visszatesszük a tűzhelyre, és szakaszos párolással majdnem puhára főzzük a húsokat. Ekkor rakjuk bele a meghámozott, feldarabolt leveszöldségeket. Felöntjük annyi vízzel, hogy megfelelő sűrűségű legyen a levesünk, és csendes forralással addig főzzük, míg meg nem puhulnak a zöldségek is. Végül jöhet a kisebb kockákra vágott káposzta és a felaprított csombor. Készre főzzük. Megkóstoljuk, ha kell, még sózzuk, majd tálaljuk.