Forrás: Pásztor Tünde

Káposztás kacsaaprólékon ágyazott gombócok

Káposztás kacsaaprólékon ágyazott gombócok

A kacsadarabokat megtisztítjuk, a káposztát kimossuk. Felkockázzuk a szalonnát, üvegesre sütjük. Rátesszük a finomra vágott hagymát, és megpároljuk. Hozzáadjuk a káposztát, és 1-2 dl vizet aláöntve, lefedve félig megpároljuk.
Megsózzuk a húsdarabokat, majoránnával megszórjuk, tepsibe tesszük. Egy deci vizet aláöntünk, és 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg megpuhul.
A gombóchoz az élesztőt egy evőkanál cukorral és fél deci langyos tejjel felfuttatjuk. A lisztet 3 csipet sóval beletesszük egy tálba. A megkelt élesztőt hozzáöntjük, és 1-1,5 dl vízzel tésztát készítünk. Kidagasztjuk,
letakarjuk, és langyos helyen kelesztjük. Ha megkelt, újra összedolgozzuk.
Kivesszük a kacsadarabokat a tepsiből. Helyükre tesszük a káposzta háromnegyedét, a felszeletelt almát,
majd az aprólékot. Kis mélyedéseket nyomunk a káposztába, és tojásnyi kelt tésztát szaggatunk bele. A gombócokat betakarjuk a maradék káposztával.
Visszatesszük a sütőbe, és 160 fokon körülbelül 30 percig sütjük.
A sütőből kivéve azonnal tálaljuk.

kaloria 850 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink