Forrás: Pásztor Tünde

Káposztás karaj tésztakabátban

Káposztás karaj tésztakabátban

A karajt besózzuk, bedörzsöljük zúzott fokhagymával,
meghintjük durvára őrölt színes borssal, és kiolajozott
tepsibe fektetjük. Kevés vizet öntünk alá, majd fóliával letakarjuk, és a 150 fokra előmelegített sütőben körülbelül
1 óra alatt megsütjük.
Közben lereszeljük a káposztát, besózzuk, s egy félórát
hagyjuk állni. Ezután kinyomkodjuk belőle a sós levét, borssal ízesítjük, majd egy kevés olajon félig megdinszteljük – csak annyira, hogy egy kicsit még ropogós maradjon.
A leveles tésztát lisztezett deszkán akkorára nyújtjuk,
hogy majd bele tudjuk csomagolni a húst. Rátesszük a káposztát, megszórjuk reszelt sajttal. A közepére helyezzük a húst, azután begöngyöljük a tésztába. A tetejét megkenjük felvert tojással, néhány helyen hústűvel megszurkáljuk, hogy eltávozhasson a gőz, majd a 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 25 perc alatt megsütjük. Párolt zöldségköret vagy petrezselymes rizs illik hozzá.

kaloria 610 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink