Káposztás pirog joghurtos öntettel

Tészta

A tészta hozzávalóit 3 evőkanál vízzel összegyúrjuk, és fóliába csomagolva 30 percig pihentetjük a hűtőszekrényben.
A lisztezett gyúródeszkán kinyújtott tésztából 10 cm átmérőjű köröket szúrunk ki. Ráhalmozzuk a tölteléket, a tészta széleit megkenjük tojásfehérjével, majd összehajtjuk. A pirogot 200 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.

Töltelék és öntet

felhevített olajon 4-5 percig pároljuk a csíkokra vágott káposztát, sóval-borssal ízesítjük, azután lecsepegtetjük.
Az egész tojást elkeverjük a sárgájával meg 2 evőkanálnyi joghurttal, és a káposztát a vékony cikkekre vágott paradicsommal együtt belekeverjük.
A maradék joghurtba belekeverjük az apróra vágott petrezselymet, sóval, borssal és pirospaprikával fűszerezzük. A pirogot az öntettel együtt kínáljuk.

kaloria 610 CAL
ido 75 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Tészta

liszt a nyújtáshoz

0.5 teáskanál só

1 tojás

12.5 dkg vaj

25 dkg teljes kiőrlésű liszt

tojásfehérje a kenéshez

Töltelék és öntet

pirospaprika

1 csokor petrezselyem zöldje

30 dkg natúr joghurt

2 paradicsom

1 tojássárgája

1 tojás

őrölt bors

2 evőkanál étolaj

70 dkg káposzta

Ajánlataink