Forrás: Pásztor Tünde

Káposztás sterc zöld borsos marhalábszárral

Zöld borsos marhalábszárral

Nagyobb, 3-4 cm-es kockákra vágjuk a marhahúst.
Kevés forró zsiradékon minden oldalról körbepirítjuk. Teszünk hozzá két felaprított vöröshagymát és egy meghámozott, felkarikázott sárgarépát is. Két evőkanálnyi paradicsompürét is rárakunk, összepirítjuk. Megsózzuk, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a húst. Mellédobunk
még két babérlevelet meg egy evőkanál zöld borsot, és együtt készre főzzük. Ha közben elfőné a levét, mindig pótoljuk egy kis vízzel. Lereszeljük a káposztát.

Káposztás sterc

A zsíron karamellizáljuk a két evőkanál cukrot, rádobjuk az összevágott zöldséget, kevergetve megpirítjuk, a végén sóval és borssal ízesítjük. Héjastul megfőzzük a burgonyát, még forrón meghámozzuk és összetörjük.
Ha már langyosra hűlt, összedolgozzuk egy tojással és annyi liszttel, amennyit felvesz. Kis rudakat formázunk belőle, és kevés zsiradékon mindkét oldalukat jól átsütjük, hogy jó ropogósak legyenek. Összeforgatjuk a pirított káposztával, és ezt tálaljuk a szaftos marhahús mellé.

kaloria 690 CAL
ido 155 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink