Forrás: Receptposta

Káposztás sült tarja

A KÁPOSZTÁS SÜLT TARJA

ELŐKÉSZÍTÉS: 35 perc – SÜTÉS: 1 óra. – Szárazra töröljük a megtisztított húst, sózzuk, és olajon vagy zsíron előpirítjuk. Egy nagy tepsibe fektetjük a szeleteket egy rétegben. Rászeleteljük a fokhagymát, és fűszerezzük (például kakukkfűvel, mustárral, kevés mézzel, különböző borsokkal stb.). A pirításnál használt olajjal vagy zsírral meglocsoljuk. Öntünk rá némi vizet, és 180 fokos sütőbe helyezzük. Közben összevágjuk a káposztát, nem túl vastag csíkokra, meglocsoljuk kevés olajjal, egy-két evőkanál ecettel, megszórjuk ízlés szerint cukorral meg sóval, és megdinszteljük. Amikor a hús már puha, a szintén elkészült káposztát szűrőkanál segítségével a szeletek tetejére halmozzuk. Ezután rákenjük a tejfölt. Felemeljük a sütő hőmérsékletét, és rápirítunk a pecsenyére.

A VIDÉK ÍZE AJÁNLATA KÖRETNEK: ÚJHAGYMÁS PIRÍTOTT BURGONYA

NEHÉZSÉGI FOKA: 1-es – ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 25 perc – 1 adag: 220 kcal. – A burgonyát lekaparjuk, kis kockákra vágjuk. Egy serpenyőben zsíron körbepirítjuk, közben sózzuk. Ha kell, adunk hozzá egy kis vizet. Amikor már majdnem kész, rászórjuk a felvágott újhagymát, és azzal még pár percig együtt sütjük. Ha kész, sózzuk.

kaloria 410 CAL
ido 95 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Receptposta

Ajánlataink