Káposztás zúzaraguleves
A kockákra vágott hagymát kevés olajon megfonnyasztjuk,
hozzáadjuk az áttört fokhagymát, majd a megtisztított,
kisebb darabokra vágott zúzát. Sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük, öntünk rá egy kevés vizet, és szakaszos párolással majdnem egészen puhára főzzük. (Ha
elpárolog a leve, mindig egy kevés vízzel pótoljuk.)
Rátesszük az átmosott, összevágott savanyú káposztát
meg a babérlevelet, és főzzük vele 10-15 percig. Utána
hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott burgonyát és a 2-3 centis darabokra vágott zöldbabot. Sóval-borssal utánízesítjük, azután a levest addig főzzük, amíg minden
belevaló megpuhul. A végén összeforraljuk a tejfölös-lisztes habarással, és forrón tálaljuk.