Káposztás-húsos kalács

Káposztás-húsos kalács

A lisztet elmorzsolom a margarinnal, majd hozzáadom a kevés langyos tejben felfuttatott élesztőt, meg a többi hozzávalót. Annyi tejet öntök hozzá, hogy könnyen dagasztható tésztát kapjak. Akkor jó, ha elválik a
kezünktől. A kidolgozott tészta tetejét meglisztezem, és meleg helyen megkelesztem. Közben elkészítem a tölteléket.
A tésztát három részre osztom, lisztezett deszkán kinyújtom, és megkenem a töltelékkel. Feltekerem, mint a bejglit, a tetejét megkenem tojássárgájával, és 170 fokra előmelegített sütőben megsütöm. Ha kihűlt, szeletekre vágom.

Töltelék

A savanyú káposztát jól átmosom, kicsavarom, és kevés zsíron megpirítom (fontos, hogy zsírt használjunk!). A darált húst egy kevés zsírban ugyancsak átsütöm. Ezután a
kettőt összeöntöm, ízesítem kevés őrölt paprikával, sóval és pici borssal. További 10 percig együtt pirítom, azután
hagyom kihűlni.

kaloria 220 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink