Töltelék
A töltelékhez a forró olajon karamellizáljuk a cukrot.
Hozzáadjuk a reszelt lila káposztát, és sóval, köménnyel,
ecettel ízesítve megpároljuk. Félretesszük, hagyjuk kihűlni.
A sonkát vékony csíkokra metéljük.
Tészta
A lisztet elmorzsoljuk a puha vajjal, hozzáadjuk a sót, a
langyos tejben felfuttatott élesztőt, az egyik tojást, és annyi tejfölt, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Fóliába csomagolva 1 órát pihentetjük a hűtőben.
A tésztát lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, nagyobb
háromszögekre vágjuk, és mindegyikre teszünk egy keveset a sonkacsíkokból meg a káposztából. A kifliket
felgöngyöljük, meghajlítjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe
tesszük, és felvert tojással megkenve 190 fokos sütőben
pirosra sütjük.