A vöröshagymát finomra vágjuk, és egy fazékban megdinszteljük a zsíron. Rátesszük az áttört fokhagymát, azzal is pároljuk még két-három percig. Rárakjuk a felkockázott csirkemellet, és erős lángon, kevergetve addig pirítjuk, míg a húskockák minden oldala ki nem fehéredik. Ekkor mehet hozzá a meghámozott, felkarikázott sárgarépa, petrezselyemgyökér, valamint a megtisztított, felszeletelt gomba. Rákanalazzuk a mustárt is. Pár perc párolás után felöntjük a sonkafőzőlével, és elkezdjük főzni. Megkóstoljuk, ha szükséges, sózzuk és borsozzuk. Ha már félig puha a csirkehús, akkor belerakjuk a fazékba a felaprított füstölt húst és a fagyos borsót is.
A keményítőt kevés hideg vízben csomómentesre keverjük, hozzáöntjük a forrásban lévő leveshez, és besűrítjük vele. Beleöntjük a tejszínt és az uborkalevet, és ezekkel is összeforraljuk. Végül belekeverjük a felaprított kaprot is.
Tálalás előtt keményre főzzük a tojásokat. A levest tányérokba szedjük, és mindegyikre teszünk egy-egy félbevágott főtt tojást.