Kapros kondásleves

Apróra vágjuk a húsos szalonnát, a zsíron kipirítjuk. Rátesszük a finomra vágott vöröshagymát, átlátszóra dinszteljük. Hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, két percig együtt pároljuk. Belerakjuk a nagyon kis kockákra metélt paprikát és paradicsomot, és addig rotyogtatjuk, míg jó sűrű alapunk nem lesz. Rátesszük a felkockázott csülköt, és kevergetve addig pirítjuk, míg a húskockák minden oldala ki nem fehéredik. Leemeljük a bográcsot a tűzről, elkeverjük benne az őrölt pirospaprikát, és azonnal felöntjük az alaplével. Elkezdjük főzni, közben ízesítjük sóval, borssal, őrölt babérral, köménnyel.

Amíg fő a leves, meghámozzuk a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, a karalábét és a zellert, feldaraboljuk. Ha már félig puha a hús, beletesszük a lébe az előkészített zöldségeket is. Amikor már ezek is kezdenek puhulni, mehet a bográcsba a meghámozott, felkockázott burgonya is. A kész, sűrű levest friss kaporral, tejföllel tálaljuk.

Gulyásleves füstölt csülökből, paprikás csipetkével

kaloria - CAL
ido 125 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink