Levelekre szedjük szét a kelkáposztát. Bő, sós vizet forralunk, és pár percig puhítjuk benne a káposztaleveleket. Kiszedjük, lecsöpögtetjük, hagyjuk kicsit hűlni és szikkadni.
Közben elkészítjük a tölteléket és a pörköltalapot. Összekeverjük a darált húst a rizzsel, az egész tojással meg a fűszerekkel (őrölt kömény, babér, pirospaprika, só, bors), beleforgatjuk az összevágott kaprot.
A pörköltalaphoz a három evőkanál zsíron megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát. Lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne az őrölt pirospaprikát. Beletesszük a nagyon apróra vágott paprikát és paradicsomot, visszatesszük a tűzhelyre, és elkezdjük főzni, közben sózzuk és borsozzuk. Ha már jól összeesett a paprika és a paradicsom is, ráöntjük az alaplevet, és tovább főzzük legalább negyedórát.
A blansírozott kelkáposztalevelekbe beletöltjük a tölteléket (úgy, mintha rendes töltött káposztát készítenénk), belesorakoztatjuk egy tepsibe. Ráöntjük a pörköltalapot. A tejfölt összekeverjük az összevágott kaporral és az áttört fokhagymával, rákenjük a rakottasra. 160 fokos sütőben körülbelül egy óra alatt összesütjük. Tejföllel, friss kenyérrel kínáljuk.