Kapros túrógombócleves

Kapros túrógombócleves

Az olajból megfelelő mennyiségű liszttel zsemleszínű rántást készítünk. Hígabb legyen, mint a rántott leveshez szokásos. Pirospaprikát teszünk bele, és felengedjük másfél liter vízzel. Megsózzuk, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és a petrezselyem zöldjét, jól kiforraljuk. Ügyeljünk arra, hogy a leves ne legyen sűrű. Míg fő az alap, 1 nagyobb tojásból csipet sóval és liszttel közepes keménységű tésztát gyúrunk. Vékonyra kisodorjuk, középen kettéhajtva megjelöljük a hajtást, és szétnyitjuk. A vonaltól kezdve az egyik felére halmokat rakunk a túrótöltelékből (ehhez csak egyszerűen keverjük össze a hozzávalókat). Közeit megkenjük felvert tojásfehérjével – ha nincs, a víz is jó, csak ne áztassuk el a tésztát. Ráhajtjuk a másik felét, körbenyomkodjuk a tölteléket, és derelyevágóval tetszés szerinti formára vágjuk. A forrásban lévő levesben kis adagokban kifőzzük. Ha rögtön elfogyasztjuk, egyszerre is beletehetjük a levesbe. Ha viszont melegíteni fogjuk, akkor szedjük ki a gombócokat, mert felszívja a lét és megdagad. Ha tálalás előtt meghintjük kaporral, a leves még ízletesebb lesz.

kaloria 180 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink