Forrás: Pásztor Tünde

Kapros túróval töltött karalábé

Kapros túróval töltött karalábé

A karalábék tetejét levágjuk, a belsejüket kivájjuk. A keletkező zöldségforgácsot apró kockákra szeleteljük. A finomra vágott hagymát a vajon egy kicsit megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a karalábékockákat, a párolt rizst, a túrót meg a felaprított kaprot. Megsózzuk,
az egészet jól összekeverjük, és megtöltjük vele a karalábék belsejét.
Kivajazunk egy tűzálló tálat, beleültetjük a karalábékat, majd a 140 fokos sütőben, fólia alatt, a saját gőzében
körülbelül 20 perc alatt megpároljuk. A sütési idő végén mellé tesszük a kalapokat, hogy azok se nyersen kerüljenek vissza a töltött karalábék tetejére.

kaloria 280 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink