Forrás: Receptposta

Kapusznyik

A KELT TÉSZTA

Összekeverjük az élesztőt a cukorral, hagyjuk elfolyósodni. A langyos tejbe belekeverjük a sót. Egy nagy tálban összegyúrjuk az összes hozzávalót. Annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Szépen kidolgozzuk. Cipót formázunk belőle. Letakarjuk, és meleg, nem huzatos helyen a duplájára kelesztjük.

A TÖLTELÉK

Míg kel a tészta, elkészítjük a pirított káposztát. Lereszeljük, besózzuk, hagyjuk állni félórát. Utána gyengéden kinyomkodjuk (ne legyen túl száraz). A zsiradékon világosra karamellizáljuk a cukrot, rádobjuk a káposztát, kevergetve megpirítjuk; ha kész, sóval és borssal ízesítjük. Hagyjuk langyosra hűlni. A megkelt tésztát húsz kis gombócra osztjuk. A gombócok tetejére rakunk egy-egy adag párolt káposztát, összecsípjük felette a tésztát. Enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk a megtöltött gömböcöket. Bő, forró olajban sütjük.

kaloria 620 CAL
ido 135 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

12 személyre

Forrás: Receptposta

Ajánlataink