Karácsonyi birsalmacsatni

Meghámozzuk a birsalmát. Negyedeljük, kivágjuk a csutkát. A gyümölcs húsát felkockázzuk. Annyi vízbe rakjuk főni, amennyi ellepi, és roppanósra főzzük.

Közben a hagymát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk. Az olívaolajon roppanósra pároljuk. Ha kész, hozzákeverjük a cukrot, a sót, az őrölt szegfűszeget és a sűrű balzsamecetet.

Leszűrjük a birsalmát, a gyümölcsöt hozzáadjuk a hagymás-fűszeres alaphoz, és jól összerotyogtatjuk. Megkóstoljuk, és ha szükséges, kicsi sóval, cukorral, balzsamecettel korrigáljuk az ízét. Pikáns, se nem édes, se nem sós finomságot kapunk, ünnepi pecsenyék izgalmas kísérője lehet.

Rumos birsdzsem

kaloria 130 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink