Rumos birsdzsem

Megmossuk a birsalmát, erős szivaccsal vagy egy kis kefével ledörzsöljük a szőröket a héjáról. Nem hámozzuk meg. Erős, éles késsel egy vágódeszkán negyedeljük a gyümölcsöt. Kivágjuk a magházat és a hibás részeket, a többit felkockázzuk (nem kell apróra).

Befőzőlábasba rakjuk. Öntünk rá egy-két deci vizet, és addig főzzük, amíg puha nem lesz a birs. Közben gyakran megkeverjük, és ha szükséges, öntünk alá kis vizet, nehogy leégjen.

Ha már majdnem jó, hozzáadjuk a cukrot, és azzal is összerotyogtatjuk. Jó sűrű masszát fogunk kapni. Levesszük a tűzhelyről. Merülőmixerrel pürésítjük.

Pár fertőtlenített kicsi üveget kiöblítünk rummal, a megmaradt alkoholt hozzákeverjük a kész lekvárhoz. Kis tölcsér segítségével megtöltjük az üvegeket a dzsemmel. Rácsavarjuk a fedőket. Vizes dunsztban 20-25 percig főzzük.

Kókuszos birstorta

kaloria - CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

15 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.