Elektromos habverővel nagyon habosra verjük az egész tojásokat a cukorral (legalább öt percig keverjük maximális fokozaton). Egy kis tálban összevegyítjük a lisztet a kakaóporral. Alacsonyabb fokozatra állítjuk a habverőt, és több adagban eloszlatjuk a cukros tojáshabban a kakaóporos lisztet.
Egy jó nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral. Beleöntjük a piskótatésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben szűk negyedóra alatt megsütjük. Ügyelünk rá, hogy ne süssük túl, mert akkor törni fog. Még melegen felcsavarjuk a papírral együtt, és így hagyjuk kihűlni.
Amíg hűl a piskóta, elkészítjük a krémet. Egy hőálló tálban összekeverjük a négy tojássárgáját négy evőkanál cukorral és két evőkanál keményítővel. Felforraljuk a tejet. Gőz fölé rakjuk a cukros tojássárgájákat. Hozzádolgozzuk a kakaóport, majd vékony sugárban öntjük hozzá a tejet, közben folyamatosan keverjük. Jó sűrűre főzzük. Levesszük a gőzről, és hagyjuk hűlni. Ha már körülbelül 40 fokosra lehűlt, hozzávegyítjük a megolvasztott csokoládét és a puha vajat. Hagyjuk teljesen hidegre hűlni. Habot verünk a tejszínből, beleforgatjuk a csokoládés krémbe.
Kitekerjük a kihűlt piskótát, rákenjük a csokoládés krém szűk felét. Felcsavarjuk. Ferdén levágunk belőle egy darabot, hozzáillesztjük a hosszabbik hengerhez. Végül a maradék krémmel bevonjuk kívülről, villával fatörzsmintát rajzolunk bele. Friss rozmaringlevelekkel, marcipángombácskákkal díszítjük.