Gőz felett összeolvasztjuk a cukrot, a vajat és a mézet. Összekeverjük a lisztet a sóval és a szódabikarbónával, hozzákeverjük a vajas elegyet, végül beledolgozzuk a két egész tojást. Ha kell, mehet hozzá egy kis tej is. Jól nyújtható, de lágy tésztát kell kapnunk, mert csak akkor tudjuk vékonyra nyújtani. Minél melegebb, annál könnyebb vele bánni, szóval nem árt sietni vele. Nyolc egyforma részre osztjuk, és mindegyikből nagyon vékony, kerek lapot nyújtunk, 24-25 cm átmérővel. Mivel a szélét le fogjuk majd vágni, nem kell pontosnak lenni. 200 fokos sütőben pár perc alatt egyesével megsütjük. Kivesszük, lehúzzuk róla a papírt, és hagyjuk hűlni. Ha kihűltek a lapok, akkor nyolc teljesen egyforma kerek lapot vágunk belőle. A levágott tésztadarabokat sütőpapíros tepsire rakjuk, picit rápirítunk, utána aprítógépben morzsát csinálunk belőle.
A krémhez habbá verjük a tejszínt az instant zselatinnal és a vaníliás cukorral. A porcukrot kikavarjuk a tejföllel, végül beleforgatjuk a tejszínhabot. Tortatálra rakjuk az alsó lapot, megkenjük a tejfölös krémmel, és így folytatjuk a tetejéig. A maradék krémmel bevonjuk az összerakott torta oldalát és tetejét is. Az oldalát vastagon megszórjuk a sült tésztamorzsával. Tálalásig hűtőszekrényben tartjuk (felvágás előtt pár órát pihentetni kell, hogy majd szépen lehessen felvágni).
Tálalás előtt a tetejére kanalazzuk a tejszínhabot. A színes marcipánt kinyújtjuk, és kivágóval karácsonyfaformákat szúrunk ki belőle. Cukorgyönggyel és -konfettivel díszítjük. Mindegyikbe beleszórunk egy-egy félbetört hurkapálcát, és beleszúrjuk a torta tetejébe. Cukorgyöngyöket szórunk a marcipánfenyők köré.