Karaj hajdinás kéregben
A hajdinát feltesszük főni annyi vízben, amennyi bőven ellepi. Megsózzuk, és addig pároljuk, amíg felszívja a folyadékot. Az apróra vágott vöröshagymát kevés zsiradékon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a hajdinát meg a tojásokat, és az egészet összekeverjük.
A húst besózzuk, bedörzsöljük durvára őrölt zöld borssal, majd egy kiolajozott tepsibe tesszük. Öntünk alá 2 dl csontlevet, és fólia alatt puhára pároljuk. Amikor majdnem kész, betakarjuk a hajdinás masszával, elsimítjuk rajta, és így pirítjuk készre.
A káposztaleveleket sós, szódabikarbónás vízben leforrázzuk, azután belecsavarjuk az elkészült karajt. Tálaláskor a káposztalevéllel együtt vágjuk szeletekre.
Mogyorós camembert-mártás
A vajat egy edényben habzásig hevítjük. Hozzáadjuk a lisztet, és halvány rózsaszínűre pirítjuk. Teszünk bele egy gerezd finomra vágott fokhagymát is. A rántást felöntjük a forró tejjel, megsózzuk, végül belekeverjük az apró kockákra vágott camembert sajtot és az előzőleg megpirított, durvára tört mogyorót.