Forrás: Ványi László

Karajban párolt elzászi káposzta

Karajban párolt elzászi káposzta

A szalonnát nagyobb kockákra összevágjuk, zsírjára pirítjuk. Rátesszük a megmosott savanyú káposztát. Babérlevéllel, borsikafűvel ízesítjük, ráöntjük a fehérbort, és 10-15 percig lassú tűzön pároljuk.
Közben a húst felszeleteljük, enyhén kiklopfoljuk és besózzuk. A hússzeleteken elosztjuk a lecsepegtetett káposztát, majd felgöngyöljük, hústűvel összetűzzük, és visszatesszük a káposzta párolólevébe. Hozzáadjuk a megtisztított, vastagabb karikákra vágott sárgarépát, és azzal együtt 20-25 percig lassú tűzön pároljuk.

kaloria 660 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Ványi László

Ajánlataink