Kiválogatjuk a zsenge, szép leveleket. Sós, forró vízben leforrázzuk, hagyjuk kicsit hűlni.
Egy vöröshagymát felaprítunk, kevés vajon megdinszteljük. Rádobjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, meghintjük őrölt pirospaprikával, és megpároljuk. Ha kész, a reszelt sajttal dúsítjuk. A leszárított karalábélevelekbe belecsavarjuk a tölteléket (mintha töltött káposztát készítenénk), félretesszük, melegen tartjuk.
Meghámozzuk a karalábét, centis kockákra vágjuk. Felrakjuk főni annyi vízzel, ami épp ellepi. Mellérakunk egy fej meghámozott, de egészben hagyott vöröshagymát, és majdnem készre főzzük.
A maradék karalábéleveleket vékonyra csíkozzuk. Vajon megfuttatjuk a lisztet (vagy a keményítőt), rádobjuk a felaprított leveleket, felöntjük a tejszínnel, majd besűrítjük vele a főzeléket. Ízlés szerint sóval, cukorral és borssal ízesítjük. A levelekbe tekert vagdaltat adjuk mellé feltétként.
Bazsalikomos karalábéfőzelék zöld fűszeres burgonyás borjúgombóccal
töltött