Bazsalikomos karalábéfőzelék zöld fűszeres burgonyás borjúgombóccal

Meghámozzuk a karalábét, felszeleteljük. Egy nagy serpenyőben elkezdjük párolni a vajon. Ha már félig megpuhult, hozzáadjuk a félkarikákra vágott vöröshagymát is. Rászórjuk a finomra vágott bazsalikomot és petrezselymet, sózzuk, borsozzuk. Ha már majdnem kész, ráöntjük a tejszínt, és forraljuk még vagy öt percig, fedő nélkül.

Megfőzzük a krumplit. Még forrón meghámozzuk, áttörjük. Kiterítjük, hogy kigőzölődjék. Ha már langyosra hűlt, összekeverjük a darált borjúhússal, az összevágott zöld fűszerekkel, sózzuk és borsozzuk (tojás nem kell bele). Vizes kézzel apró gombócokat formázunk belőle. Egy mély serpenyőben zsiradékot forrósítunk, és több adagban megsütjük a gombóckákat.

Karalábés zöldségragu pirított kukoricagaluskával

kaloria 550 CAL
ido 55 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.