Karalábé–püréleves
A karalábé tetejéből egy szeletet levágunk, úgy, hogy a zsenge szára és levele rajta maradjon. Ezután a belsejét
kivájjuk, vigyázva, hogy az oldala és az alja ne sérüljön meg. A karalábét a forgácsokkal együtt egy lábasba
tesszük, és annyi vízben, amennyi ellepi, puhára pároljuk. Az egész karalábékat kivesszük, félretesszük. Az összevagdalt karalábét sóval, fehér borssal, tetszés szerint kevés cukorral ízesítjük, hozzáadjuk a tejszínt – esetleg egy-két kanálnyit a főzőléből –, és összeturmixoljuk. A pürélevest a kivájt, párolt karalábékba merjük, majd mindegyikre visszahelyezzük a „sapkát”. A karalábé–pürélevest a sajtbundás halszeletek kíséretében tálaljuk.
Sajttal sült fogasszelet
A halat kisebb darabokra vágjuk, megsózzuk, megforgatjuk a reszelt sajtban, majd egy serpenyőben, forró olajban pirosra sütjük.