Elkészítjük a gombócokat. Összegyúrjuk a darált húst az egész tojással, az összevágott kaporral, a zúzott fokhagymával, majd köménnyel, pirospaprikával, sóval, borssal ízesítjük. Kis gombócokat formázunk belőle.
A karalábés mártáshoz a két evőkanál zsiradékon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát, egy percig sütjük rajta az áttört fokhagymát, majd rátesszük a meghámozott, felaprított karalábét. Felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, teszünk hozzá egy csipet őrölt pirospaprikát, beletesszük a húsgombócokat, majd közepes lángon addig főzzük, amíg a karalábé és a gombócok meg nem főnek. Habarást készítünk a lisztből és a tejfölből, és besűrítjük vele az ételt.
A körethez a burgonyát meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, összeforgatjuk sóval, borssal. Vastagon kizsírozunk egy tepsit, beleszórjuk a krumplit, és 200 fokos sütőben 15-20 perc alatt ropogósra sütjük.