Felforraljuk a tejet a felhasított vaníliarúddal (a kikapart hüvelyt és a magokat is beledobjuk). Hagyjuk így állni fél órát. Utána átszűrjük.
A tojások sárgáját egy nagy tűzálló tálban habosra keverjük két-három evőkanál cukorral és egy evőkanál keményítővel. Gőz fölé rakjuk. Lassan hozzáöntjük a meleg tejet, és a gőz felett kevergetve sűrűre főzzük. Hidegre hűtjük.
A tojásfehérjéket a narancshéjjal habbá verjük (nem túlságosan keményre). Egy üvegdobozba rakjuk, és betesszük a mikróba. Maximális fokozaton körülbelül egy percig főzzük. Utána késsel felkockázzuk, rátesszük a tányérokba adagolt vaníliakrémes tejre, végül meglocsoljuk karamellszósszal.
Így lesz tökéletes a madártej és a vaníliasodó: angolkrém lépésről lépésre