Karamelles-gyümölcsös torta

Karamelles-gyümölcsös torta

A puha vajat alaposan kikeverjük a porcukorral. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat is, mindegyikkel jól eldolgozzuk. Végül apránként belekeverjük a sütőporral és egy csipet sóval elkevert lisztet, valamint a vanília kikapart belsejét. A tortaformában várakozó karamellen elrendezzük a megmosott és kisebb darabokra vágott gyümölcsöket. A gyümölcs tetején elsimítjuk a tésztát, és a tortát 170 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük. Az elkészült süteményt a formában hagyjuk teljesen kihűlni, hogy a karamell megdermedjen. A tortát a formában éles késsel körbevágjuk, ügyesen egy tálra borítjuk, és gyümölcsökkel díszítve kínáljuk.

Karamell

A karamellhez a vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot
meg a tejszínt. Folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük,
majd egy kb. 24 cm-es tortaformába öntjük.

kaloria 270 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink