Karamellkrém maracujaöntettel
A karamellhez a cukrot aranybarna színűre karamellizáljuk, majd felöntjük a vízzel és visszaforraljuk szirup sűrűségűre. Vízzel kiöblített kerámiaformákba
öntjük körülbelül 1 cm vastagságban, azután kihűtjük.
A krémhez a tejet, a tejszínt, a vaníliát és a cukrot felforraljuk, majd óvatosan a tojássárgáját is belekeverjük. A masszából kivesszük a vaníliarudat, és a kihűlt karamellre öntjük. Egy tepsit 2/3-ig megtöltünk vízzel, beleállítjuk a csészéket, és a krémet 160 Celsius-fokon 25 percig pároljuk. Kihűtjük, késsel
körbevágjuk, és óvatosan tányérokra borítjuk.
A maracuját kettévágjuk, kivesszük a magját és szépen elrendezzük a tányéron. Ha sziruppal dolgozunk, akkor a krémet a körbeöntjük vele.