Egy evőkanál langyos vízben pici cukorral felfuttatjuk az elmorzsolt élesztőt. A tészta összes hozzávalóját beletesszük egy nagy tálba, és kézzel legalább tíz percig dagasztjuk. Kifejezetten kemény tésztát kapunk, elég sok erő kell a gyúrásához. Ha már szépen összeállít, cipót formázunk belőle, becsomagoljuk, és pár órán át a hűtőszekrényben pihentetjük. Utána elővesszük, és lisztezett felületen kinyújtjuk. Összekeverjük a tölteléket, és megkenjük vele a kinyújtott tésztát. Háromba hajtjuk, majd hosszúkás téglalappá nyújtjuk. Pizzavágóval vagy éles késsel csíkokat vágunk belőle, azokat a hossztengelyük körül megsodorjuk. A bal kezünk ujjaira lazán felcsavarjuk, lehúzzuk, és a csík végét keresztben áthajtjuk a csigán. Sütőpapíros tepsire rakjuk, távol egymástól. Szobahőmérsékleten ismét hagyjuk kelni. Végül a megmaradt fél tojással lekenjük a tetejét. 180 fokra előmelegített sütőben sütjük. Amíg sül, cukorszirupot főzünk a fél deci vízből és a cukorból, és a kisült, forró tésztát lekenjük vele, végül megszórjuk díszítő cukorral.
Hozzávalók
12 személyre