Apró darabokra vágjuk a csokoládét, beletesszük egy hőálló tálba. Gőz fölé tesszük. Hozzáadjuk a felkockázott vajat (vagy margarint), és összeolvasztjuk. Belekeverjük a kakaóport, a fahéjat, a kardamomot, a sót, és kevergetve kicsit lehűtjük. Kézi robotgéppel vagy fakanállal egyesével beledolgozzuk a tojások sárgáját. Hozzátesszük a vaníliaőrleményt, és édesítjük ízlés szerint. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, majd óvatosan hozzáforgatjuk a csokoládés masszához.
Egy 24 cm átmérőjű kerek tortaforma aljába sütőpapírt szabunk, az oldalát nem kell sem papírozni, sem kivajazni. Beleöntjük a masszát. 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és tíz percig sütjük. Kivesszük, ha már nem nagyon folyik, készen is vagyunk. Ha még nagyon nyers, visszatesszük pár percre. Tálalás előtt a tetejét megszórjuk cukrozatlan kakaóporral. Tejszínhabot és gyümölcsöt adunk mellé.