Forrás: Ványi László

Karfiol, paradicsomos párolt ponty kísérettel

Karfiol, paradicsomos párolt ponty kísérettel

A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, sós vízben leforrázzuk, azaz blansírozzuk. A vízben hagyjuk kihűlni,
majd leszűrjük és félretesszük. A pontyfilét beirdaljuk, besózzuk, és lisztben megforgatjuk. Egy nagyobb serpenyőben olajat hevítünk, a halszeletek mindkét oldalát elősütjük, majd tűzálló tálba szedjük.
A serpenyőben maradt olajon üvegesre dinszteljük
a nem túl apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a
lehéjazott, kimagozott paradicsomot, a paradicsompürét
meg a csíkokra vagdosott bazsalikomot. Sóval, őrölt borssal ízesítjük, majd a ragut kb. 5 percig pároljuk.
Ezután ráöntjük a halra, körberakjuk a karfiolrózsákkal.
180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.

kaloria 630 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Ványi László

Ajánlataink