Karfiolkrémleves bundás karfiollal
A karfiolt megtisztítjuk és rózsáira szedjük. A hagymát felaprítjuk, és kevés olajon megpirítjuk. Felöntjük 1,5 liter vízzel, beletesszük a karfiolt, és sóval ízesítve főzni kezdjük. Amikor félig megpuhult, kiveszünk a fazékból négy szép karfiolrózsát, és félretesszük levesbetétnek. A többit készre főzzük, majd botmixerrel pürésítjük. Egy evőkanál lisztből meg a tejfölből habarást készítünk, és besűrítjük vele a levest. Hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyem zöldjét, sóval és borssal utánízesítjük, végül még egyszer kiforraljuk. A maradék két evőkanál lisztből és a
keményítőből egy kevés vízzel palacsintatészta sűrűségű tésztát keverünk. Beleforgatjuk a félig megfőzött karfiolrózsákat, majd bő, forró olajban kisütjük. A levest egy kanál tejföllel és a bundás karfiollal tálaljuk.