Forrás: Receptposta

Karfiolos rakott sertésszelet

A húst előkészítjük: megmossuk és lecsepegtetjük, kissé kiklopfoljuk és besózzuk. A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, és enyhén sós-citromos vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük.

A lisztet borssal ízesítjük, és beleforgatjuk a hússzeleteket. Az olajat felforrósítjuk egy serpenyőben, és a hússzeleteket oldalanként 3-3 percig elősütjük. Egy hőálló tálat kivajazunk, és zsemlemorzsával megszórunk. Egy réteg karfiolt teszünk az aljára.

A húst megkenjük mustárral, mindegyikre egy-egy szelet sajtot és tarját teszünk, majd a karfiolágyra sorakoztatjuk őket. A maradék karfiollal körberakjuk. A tojássárgájákat elkeverjük a tejföllel, a reszelt sajttal meg a finomra vágott petrezselyemmel, és a rakottas tetejére öntjük.

Előmelegített sütőben, 180-200 fokon körülbelül 30 perc alatt készre sütjük. Krumplipürével forrón tálaljuk.

4 tipp, hogy tökéletes legyen a lasagne

kaloria 680 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Receptposta

Ajánlataink