Karfiolos töltött dagadó
A dagadót felszúrjuk, kívül-belül besózzuk. A darált húst összedolgozzuk a tojással, a finomra vágott hagymával meg a zúzott fokhagymával. Az olajbogyót egészben, a bacont kockákra, a zöldfűszereket apróra vágva adjuk hozzá. Sóval, fehér borssal, frissen reszelt szerecsendióval fűszerezzük, beletesszük a kisebb rózsákra szedett karfiolt is, és az egészet jól összekeverjük. Betöltjük a dagadóba – nem túl szorosan, hogy sütés közben ne nyomja szét a töltelék az oldalát –, azután a hús végeit összetűzzük. Tepsibe tesszük, öntünk alá 2 dl vizet, és fóliával takarva egy bő óra alatt megsütjük a 180 fokra előmelegített sütőben. Ha kész, levesszük a fóliát, egy kicsit megpirítjuk a tetejét. Petrezselymes rizzsel kínáljuk.