Karfiolropogós zöld fűszeres túrókrémmel
A karfiolt lereszeljük vagy konyhai robotgépben apróra
vágjuk, megsózzuk, 20 percig állni hagyjuk, hogy kissé
kieressze a levét. Ezután kézzel vagy konyharuhába tekerve alaposa kifacsarjuk. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A karfiolhoz hozzáadjuk a lisztet, a keményítőt, a tojást, a reszelt parmezánt és a zúzott fokhagymát, jól elkeverjük.
Sütőpapírral bélelt, kókuszzsírral kikent tepsin tenyérnyi,
0,5-1 cm vastag korongokat formázunk, majd 40 perc alatt aranybarnára sütjük őket. Félidőben megfordítjuk. Villával összetörjük a túrót, majd hozzákeverjük a tejfölt, a felkarikázott újhagymát és az apróra vágott petrezselymet, kaprot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A frissen sült karfiolropogósokat zöld fűszeres túróval bőségesen megkenve tálaljuk.