Karfioltorta tésztában sütve
A lisztezett deszkán kinyújtjuk a felengedett tésztát, és kibélelünk vele egy 26 cm átmérőjű tortaformát. A szélén körben peremet húzunk, jól lenyomkodjuk. A tészta alját villával többször megszurkáljuk. A rózsáira szedett karfiolt enyhén sós vízben kb. 2 percig blansírozzuk. Kiszedjük, hideg vízzel leöblítjük, alaposan lecsepegtetjük. A felhevített vajon üvegesre pároljuk a kockákra vágott hagymát, meghintjük curryvel, majd belekeverjük a karfiolt. Levesszük a tűzről, és elosztjuk a tésztán. A tojással elkevert tejet sóval, borssal fűszerezzük.
Belekeverjük a finomra vágott petrezselymet, az aprított kapribogyót meg a frissen reszelt szerecsendiót, majd ráöntjük a karfiolra. A felfújtat megszórjuk reszelt sajttal, és a 180 fokra előmelegítettsütőben kb. 30 percig sütjük.